Om Torpets fritids

På Torpets fritids har vi barn från klasserna 3A och 3B, vi jobbar även med inkludering med barnen som går i klass 1-3.  
Vi arbetar för att barnen ska känna sig trygga och respektera varandra. Vi försöker skapa en glädjefull och meningsfull tid på fritidshemmet genom att erbjuda barnen varierande aktiviteter som de får möjlighet att prova på. 
Så här kan en typisk dag se ut på Torpets fritids:
Efter skoldagens slut går vi ut en stund och sedan till matsalen och äter mellanmål (kl. 14.20). För att alla ska få en lugn stund och matro, har vi fem tysta minuter i matsalen.
På måndagar har vi alltid en samling med barnen för att gå igen hur veckan ser ut och vilka aktiviteter som erbjuds.

I entrén på Torpets fritids hänger en tavla med "magnet-pluppar" som har barnets namn på sig, samt namn på aktiviteter. 
Tisdag-torsdag kl. 15.00-16.00 har vi aktiviteter ex. fotboll (på sportfältet), kojbygge,gympasal och annat med slottet och kvarnen.Barnen flyttar sin "plupp" till den aktiviteten som de vill vara med på den dagen. De som inte vill vara med på något speciellt den dagen sätter sin "plupp" på pass. Om man är på pass befinner man sig på skolans område.
På så sätt kan föräldrarna direkt gå till tavlan och se vart barnet befinner sig. Aktiviteterna ändras under läsårets gång.
På fredagar har vi "önske-fredag". Då har barnen fått önska aktiviteter kan ex. filmvisning med popcorn eller bakning,samlarkort m.m.

När barnet går hem ska han/hon flytta sin "plupp" till "hemgång"-rutan.
Vid fyra-tiden har vi en samling, där vi kontrollerar att alla som är kvar på fritids har kommit in. Där får samtidigt barnen möjlighet att ta upp om det är något de undrar eller har synpunkter på, och vi i personalen kan informera om det är något vi vill ta upp.
Vi satsar mycket på uteaktiviteter och rörelse. Vi vet att barnen mår bra av att leka ute i den friska luften och röra på sig.Vi är ute i alla väder därför är det viktigt att alla barn har regnkläder, stövlar och ombyteskläder på sin plats.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar